Android MCQ

1.Android is developed by the

a.Apple

b.Google

c.Microsoft

d.Android Inc

Answer:d

2 .In which of the following is not a life cycle of android activity.

a .onStart( )

b .onCreate( )

c.onResume( )

d.onClose( )

Answer: d

3.Android is based on kernel of the following

a.Window

b.Linux

c.Mac

d.None of these

Answer:b

4.In which of the following is a type of Intent.

a.onStart( )

b.Implicit

c.Xplicit

d.None of these

Answer:b

5.What is Fragment ?

a.Activity

b.Part of activity

c.Controller

d.All of these

Answer:b

6.APK stands for ?

a.Android power key

b.Android packaging kit

c.Android packaging key

d.Android pin key

Answer:c

7.ANR stands for 

a.Android not responding

b.Application not responding

c.Application not requesting

d.None of these

Answer:b

8.ADB stands for

a.Android debug bridge

b.Application debug bridge

c.Android derive bridge

d.None of these

Answer:a

9.Which language is used for the android development 

a.PHP

b.Java

c.C#

d.None of these

Answer:b

10.How can pass the data between the activities 

a.Content provider

b.Intent

c.Service

d.All of the above

Answer:b

11.JSON stands for

a.Javascript object notation

b.Java scale object notation

c.JavaScript orientation notation

d.None of the above

Answer:a

12.How can find out the length of JSON element ?

a.sum( )

b.count ( )

c.length( )

d.None of these

Answer:c

13.In which of the following is not a networking library in android.

a.Volley

b.Retrofit

c.Glide

d.None of these

Answer: c

14.In Which of the following  is not image loading library in android.

a.Glide

b.Volley

c.Picasso

d.Universal Image Loader

Answer:b

15.AAPT stands for 

a.Android asset packaging tool

b.Application asset packaging technique

c.Android application packaging tool 

d.None of these

Answer:a

16.Android uses the

a.JVM(Java virtual machine)

b.DVM(Dalvik virtual machine)

c.MVC(Model view controller)

d.None of these

Answer:b

17.When did google acquire the android?

a.2007

b.2005

c.2006

d.None of these

Answer: b

18.The component which runs in the background is known as 

a.Intent

b.Content provider

c.Service

d.Implicit Intent

Answer:c

19.When first time activity opens then which android  activity life-cycle call first time .

a.onStart( )

b.onCreate( )

c.onResume( )

d.None of these

Answer:b

20.AVD stands for 

a.Android virtual device

b.Application virtual device

c.Android virtual display

d.None of these

Answer:a