Letter Series:Logical reasoning questions and answers with easy explanation.

To solve the logical reasoning questions,there is no special formula.

You have to use your mind,according to the situation of questions.

Let’s start

1.B2CD …. BCD4,B5CD,BC6D

Explanation:
Because the letters are same,concentrate the number series,which is simple 2 3 4 5 6 and follow each letter in order.
Answer:BC3D

2.AZ,BY,CX,DW ….

Explanation:

Here you can see the 1st letter is an increasing alphabet order and 2nd letter is a decreasing alphabet order.so

Answer:EV

3.KAL,KCL,KEL,KGL …..

Explanation:

Here you can see the only the middle letter is an increasing order ie  (letter +1).

Answer:KI

4.QAR,RAS,SAT,TAU,….

Explanation

Here middle letter is same ie constant. 1st and 3rd letter are simply in increasing order starting with Q & R respectively.

Answer:UAV

5.if SUMAN can written as NUMAS the KUMAR can be written as.

Explanation:

Here 1st and last letter are exchanged so 

Answer:RUMAK

6.If ABC can be written as 123 then XYZ can be written as

Explanation:

ABC values are  assigned according to the integer value starting to 1 so

 Answer ,XYZ can be written as 24 25 26

7.AKK,BMM,……,DQQ

Explanation:

1st letter is an increasing order,2nd &3rd same letter increasing with (letter+1).

Answer:COO

8.A ,Z,B,Y,C,X,…..,…..

Explanation

Here,there are two series 1st series is an increasing order and 2nd is decreasing order.

Answer:D W

9.a,bb,aaa,bbbb,…..

Explanation:

Here ‘a’ is an odd series and ‘b’ is an even series.

Answers:aaaaa

10. CBA,FED,IHG……

Explanation

Three letters are taken in reverse mode of alphabetical letter.

 Answer:LKJ

sumankumar80

Hello Friends,I have written and developed this website because you can learn technology easily ,prepare for the placement and also for the any type of examination . By :Suman Kumar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *